Mangel på erstatning vækker forargelse

Ni ud af ti kræftpatienter, som har ventet for længe på behandling, får aldrig en erstatning. Og det sætter sindene i kog hos det par fra Næstved, som var med til at starte hele debatten omkring de lange ventetider for kræftpatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Carsten og Jens Eilertsen har ventet i snart et år.

- Jeg synes, det er uretfærdigt, at der skal gå så lang tid, før man får en afklaring, fortæller Jens Eilertsen.

I december sidste år søgte parret fra Næstved erstatning. Årsagen var en meget lang ventetid på behandling, for den kræftknude Jens Eilertsen havde i maven. I dag er han rask, men der er stadig ikke kommet nogen afgørelse i sagen.

Og til spørgsmålet om chancen for at få erstatning, svarer Carsten Eilertsen:

- Den er lig nul.

Og der er god grund til at være pessimistisk.

Ni ud af ti kræftpatienter, som har ventet for længe på behandling, har nemlig fået afslag på erstatning fra Patientforsikringen. Foreløbigt har 100 patienter ud af 110 fået afslag. Det skriver Politiken.

Og det sætter sindet i kog hos Jens Eilertsen.

- Det synes jeg simpelthen er grotesk, og som en ovetrskrift i Politiken i dag fortæller. Den, synes jeg virkelig er god, og den siger alt: `De legede med mit liv`, fortæller han.

Og sagen om de mange erstatningsafslag forarger Dansk Folkepartis nyvalgte sundhedsordfører. Hun mener, det er stærkt uacceptabelt.

- Jeg vil gøre det, at jeg vil stille et parragraf 20 spørgsmål til ministeren, og så finde ud af, hvad det er, der sker med de sager her, siger hun.