¨

Mange huse mangler køkken og bad

Foto: TV ØST

Der er ikke alene mange tomme boliger på Sjælland. Mange af dem mangler enten bad eller køkken og er ifølge Dansk Byggeri i så dårlig stand, at de burde rives ned. Men pengene mangler.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange tomme og efterladte huse rundt om på Sjælland, men nu viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, at mange af dem er i endnu værre stand end umiddelbart antaget og mangler enten køkken eller bad og toilet - nogen af dem mangler endda begge dele.

 

Faktisk mangler flere end 11.000 huse enten køkken eller bad og toilet, mens 2440 boliger mangler to af tingene og 229 hverken har bad, køkken eller toilet.

 

Ifølge Dansk byggeri er mange af boligerne i så dårlig stand, at nedrivning er det eneste rigtige.

- En del af boligerne vil kunne renoveres, men en stor del er ikke andet værd end at rive ned, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

 

Derfor håber Torben Liborius, at regeringen vil finde penge til endnu en nedrivningspulje.

 

Dansk Byggeri vurderer, at det koster ca. 100.000 kr. at rive et hus ned samt bortskaffe materialerne. Med en årlig pulje på 200 millioner kroner vil man inden for en kort årrække kunne nå langt og fjerne mange af de utidssvarende boliger, der er i så dårlig stand, at de ikke er værd at renovere.

 

00:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App