Mange får forkert allergi-medicin

Det er højsæson for græspollen, og apotekerne skovler medicin over disken. Piller der ofte kun tager toppen af generne. Men i virkeligheden burde de færreste have symptomer på høfeber, hvis de ellers fik den rigtige behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snøften og snotnæse midt i det forrygende sommervejr.

- Det klør i næsen, i ganen, i halsen og næsen er stoppet, fortæller Malene Schouw Pedersen.

Hun er en af de mange, der lider af græs allergi. Og i år har det kostet ekstra meget medicin.

- Det er værre i år, end det har været før, derfor har jeg taget dobbelt dosis af mine piller, men det hjælper stadig ikke, siger hun.

En varm maj måned har skabt ideelle vilkår for græspollen, og med de seneste dages solskindsvejr, har græsset haft rig mulighed for at sende de mange pollen ud i luften. I fredags målte man det højeste pollental for græs i Danmark - nogensinde.

På apotekerne kan man tydeligt mærke, at sæsonen er gået ind for fuld kraft.

- Vi har solgt rigtig meget. På et tidspunkt havde vi faktisk udsolgt af flere præperater, fortæller apoteker Jacob Hjelme fra Næstved.

Op mod en million danskere har pollen-allergi, og en alt for stor del af dem er voldsomt generet af symptomerne. Mange gør nemlig som Malene Schouw Petersen.

- Jeg bruger nogle piller, som min mor også bruger, fortæller hun.

De bruger medicin, uden først at få kortlagt det egentlige behov. Og det er ikke godt nok. Det er nemlig meget individuelt, hvilken medicin folk har brug for.

- Rigtig mange mennesker behøver slet ikke at finde sig i at have symptomer. De skal besøge deres læge og få en specifik rådgivning om, hvilken medicin de skal bruge, siger lederen af Pollenregisteret hos Astma-Allergiforbundet, Janne Sommer.

Astma-Allergiforbundet bruger hvert år store beløb på kampagner - alligevel køber folk ofte forkert medicin, som kun tager toppen af symptomerne.