¨

Mange børn står uden forsikring

Foto: TV ØST

Omkring 40 procent af landets børn har ikke en ulykkesforsikring. Det bør forældrene få ændret inden mandag, hvor alternative pasningsordninger træder i kraft, når pædagog-strejken sætter ind, mener Forsikringsoplysningen.

To børn sidder i en sandkasse og leger, og pludselig tager det ene barn en graveske og slår den anden, som mister synet på sit øje.
 
Men da barnet ikke har nogen ulykkesforsikring, må det leve med kun et øje resten af livet uden nogen form for økonomisk kompensation, der kan gøre livet lidt nemmere eller betale for ekstra hjælpeudstyr. Den situation stammer fra det virkelige liv, og viser at det er godt at have en ulykkesforsikring til sit barn, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.
 
Når pædagogerne i næste uge strejker, så vil mange forældre sende deres børn ud i alternative erstatningsordninger, hvor der måske er mindre opsyn med børnene end i institutionen.
 
Det kan være hos andre forældre eller på forældrenes arbejdsplads, hvor en ansat skal holde øje med børnene.
 
- Det er en god anledning til at få tjekket sit barns forsikring, lyder det fra Christian Skødt, konsulent hos Forsikringsoplysningen til TV2 Øst.
 
Omkring 40 procent af alle landets børn har ikke en ulykkesforsikring, så hvis de kommer galt afsted i en ulykke, hvor ingen er erstatningspligtig, så risikerer de at må leve med varige men´ resten af livet uden at de har råd til at købe sig til ekstra hjælp.
 
Det er ikke kun under en strejke, at det er et problem, at mange børn ikke har en ulykkesforsikring, siger Christian Skødt til TV2 Øst.
 
For skoler og institutioner har ikke pligt til at ulykkesforsikre børnene. Så også når strejken - og de alternative pasningsordninger er forbi - så har mange børn stadig brug for, at forældrene har sørget for en ulykkesforsikring til dem.
 
- Ni ud af ti fjernsyn er forsikret, men kun seks ud af ti børn, siger Christian Skødt og opfordrer forældrene til at bruge den aktuelle situation til at få undersøgt, om børnene overhovedet har en ulykkesforsikring.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App