Måler dæktryk som vinden blæser

Dæktrykket på bilen skal være helt korrekt, både for sikkerheden, men også hvis man vil spare på brændstoffet. Men en lille test TV2 Øst har foretaget viser, at udstyret på benzintanken viser dæktryk, som vinden blæser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Der er god fornuft i at køre med det rigtige dæktryk, når brændstofpriserne stiger

- Man kan lynhurtigt risikere bruge 5 - 10 procent mere brændstof, hvis man kører med forkert dæktryk i hjulene, fortæller Jørgen Jørgensen, der er leder af FDM's (Foreningen af Danske Motorejere) Tekniske Afdeling.

Men selvom bilisterne bruger målerne fra tankstation, er de langt fra sikre på, at trykket bliver korrekt.

- Når vi kigger rundt omkring på tankstationerne, er der mange de her dæktryksmålere, der er i miserabel stand og ikke særlig præcise, siger Jørgen Jørgensen fra FDM.

Med specialudstyr lånt hos teknologisk institut tog vi ud for at teste dæktryksmålerne.

Første besøg var Shell i Nykøbing Falster. Her viste måleren en beskeden afvigelse på 0.1 bar.

I Nørre Alslev prøver vi hos YX og her viser måleren igen 0.1 bar for meget.

Længere oppe af gaden er afvigelsen hos Q8 lidt over 0.2 bar for højt, og den samme fejl finder vi hos Q8 i Vordingborg.

- Det er klart, at når vi får sådan en melding som denne her, så vil vi få det tjekket og få målerne ajourført lige med det samme, forklarer kommunikationschef Jytte Wolff-Sneedorff fra Q8 Danmark.

Den største afvigelse finder vi hos OK på Slotsgade i Nykøbing Falster. Her viser den digitale stander hele 0.5 bar for meget i forhold til det faktiske dæktryk.

- Det er vi da selvføligelig kede af, for man skal da selvfølgelig kunne regne med det udstyr, der står rundt omkring på stationerne, siger kommunikationschef Lene Bonde fra benzinkæden OK.

Hos de fleste forhandlere af biltilbehør kan man selv købe en lille måler, der ret præcist kan bestemme bilens dæktryk.