Må ikke længere besøge sønnen i Danmark

En 3-årig dreng på Møn har ikke set sin mor i syv måneder. Moren kan nemlig ikke længere få et turistvisum til bare at rejse ind i Danmark. Advokaten mener at sagen er så principiel, at han nu har klaget til folketingets ombudsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både søn og far i Stege savner kvinden i deres liv, som ikke længere må besøge dem i Danmark. 

- Det er syv måneder siden. Snart otte, og det er hårdt. Rigtig hårdt, siger Wirat Akkhamut. 

Wirat Akkhamut også kaldet Bee har boet i Danmark i 10 år sammen med sine forældre og resten af familien. Og i 2001 blev de gift. To år senere kom sønnen Jetsada Akkhamut til verden, og der var ingen tvivl om at Bee ikke ville tilbage til Thailand.

Men Bee kan ikke få sin kone med til Danmark. Bees kone fik afslag på sine ansøgninger om permanent ophold. Og fordi hun ansøgte mens hun var i Danmark, tror myndighederne nu ikke på at hun fremover vil forlade landet til tiden. Derfor fik hun for nyligt afslag på et nyt visum.

- Og det er altså en afvisning som gælder på livstid. Ikke en kort eller lang periode men for evigt. Hun kan ikke længere få visum, siger Anders Christian Jensen.

Advokat Anders Christian Jensen har nu klaget til Folketingets Ombudsmand over ministeriets afgørelse. Han mener det er en helt ny fortolkning af reglerne, som kan ramme mange andre familier, der søger om sammenføring.

Ombudsmanden venter stadig på svar fra ministerierne i sagen, som man forventer at få i løbet af et par uger. Herefter er det svært at spå om behandlingstiden.