Luksusbyggeri fyldt med byggesjusk

Luksusbyggeriet Slotsbryggen i Nykøbing Falster skulle have været en pryd for byen. I stedet er lejlighederne propfyldt med byggefejl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ujævne gulve, ridser og revner i væggene og en mængde andre fejl. Det er resultatet af en byggestrid mellem bygherre og entrepenør i luksusbyggeriet Slotsbryggen i Nykøbing Falster.

- Det er nogle grove byggetekniske fejl. Småfejl kunne vi leve med, men nogle af dem er så slemme, at det er for groft, at der ikke bliver gjort noget ved det, siger Jens Henriksen, der har købt en af lejlighederne.

De milliondyre lejligheder skulle have været en pryd for byen, men et år efter at byggeriet skulle være færdigt, så er der stadig en mængde fejl.

- Der er både fejl og mangler og også ting, der ikke er lavet færdige. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Henning Christoffersen, der er direktør for DB Partners, der er bygherre på projektet.

DB Partners mener, at det er entrepenøren, der ikke har gjort sit arbejde godt nok. Entrepenøren, Klemmensen og Nielsen, mener til gengæld, at DB Partners mangler at betale det sidste, og derfor har virksomheden ikke gjort det sidste færdigt.

Den giver beboerne dog ikke meget for. De beboere, som TV2Øst har talt med er enige med DB Partners i at det først og fremmest er entrepenørens skyld.

- Det er klart entrepenørens fejl. Der har været både dårlig styring og masser af sjusk. Det er faktisk noget griseri, siger Jens Henriksen, der selv er entrepenør.

DB Partners er så småt ved at hyre andre håndværkere til at udbedre fejlene, men tøver, fordi virksomheden allerede har betalt Klemmensen og Nielsen for byggeriet. Hvem der skylder penge til hvem bliver nu afgjort i en voldgiftsag, og imens sidder beboerne i lejligheder fyldt med fejl.

- Vi håber bare på en afklaring, så der kan blive iværksat nogle ting, så det kan blive færdig, siger Jens Henriksen.