"Lommemanden" tjekkes for Bøtø-overgreb

DNA fra "Lommemanden" i Norge, der mistænkes for overgreb på mindre-årige drenge, sammenlignes nu med spor fra Bøtø-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anholdelsen af den såkaldte "Lommemand" i Norge fører automatisk til en sammenligning med DNA-spor fundet i Bøtø-sagen fra 4. august 1999, hvor en dengang 11-årig pige blev bortført, voldtaget og kun var få sekunder fra at miste livet. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Bøtø-sagen er aldrig blevet opklaret, og fra tid til anden får politiet stadig oplysninger fra offentligheden i sagen, der efterhånden er mere end otte år gammel.

Umiddelbart kan der være lighedstegn mellem gerningsmanden fra Bøtø i 1999 og den nu anholdte 55-årige mand i Norge, der ifølge politiet i Norge har forgrebet sig på flere end 150 drenge i alderen mellem seks og 12 år siden 1990.

- Selvfølgelig har vi en mulig sammenhæng med i vores overvejelser, men i forhold til sagen i Norge har der ikke været piger involveret, og det gør, at vi foreløbig afventer og ser, om der skulle være en sammenhæng i DNA-profilen fra den anholdte i Norge og DNA-profilen fra gerningsmanden fra Bøtø, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra kriminalpolitiet, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.