¨

Lollandske bier på vej mod København

Foto: TV ØST

Flere millioner bier er i disse dage på vej mod landets hovedstad. De skal blandt andre hjælpe misbrugere.

I disse dage er tre millioner nye københavnere ved at flytte ind på prominente adresser som Kongens Nytorv, skriver Politiken fredag.

Der er hverken tale om massive familiesammenføringer eller import af højtuddannede akademikere, men derimod honningbier fra Lolland.

Bierne skal hjælpe med at holde hovedstadens grønne oaser i live trods miljøforandringer og besprøjtet natur.

Samtidig skal de lave honning ud af den nektar, som de vil samle i byboernes altankasser, rundkørsler og grønne anlæg, skriver Politiken.

- I dag tænker mange byboere, at naturen er noget, der ligger meget fjernt fra os og vores hverdag.

- Men der er masser af mangfoldig natur i byen, omkring togbanerne, i baggårdene og parkerne, hvor bier er essentielle for at opretholde og bestøve naturen, siger antropolog Oliver Maxwell.

Han er idémand og direktør i det nye initiativ Bybi, der med sloganet "Vi får byen til at summe af liv" er i gang med at bringe bierne tilbage i københavnernes hverdag.

Det er en løsning, som man allerede har brugt i flere år i byer som Paris, London og Chicago, hvor bistader kan findes på tagene.

Tendensen kaldes "urban farming", og efter samme model flytter bybierne nu blandt andet ind på toppen af Kongens Nytorv, Bella Center og Carlsberg og breder sig i luftrummet over København.

Bybierne er samtidig et såkaldt socialøkonomisk initiativ, hvor man går efter at opdyrke en ny generation af biavlere blandt hjemløse, misbrugere og folk med psykiske problemer.

Derfor er en flok brugere fra Aktivitetscenter Sundholm på Amager nu i gang med at lære at tage sig af bierne, skriver Politiken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App