Lolland: Vi har brug for testmøller

Kommunalbestyrelsen i Lolland Kommune vil have Folketinget og miljøministeren til at udpege område ved Kappel på Vestlolland til at afprøve kæmpevindmøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune vil trodse beboerprotester for at gøre et område ved Kappel på Vestlolland til verdens førende demonstrationsområde for ny vindmølleteknik.

- Vi ryster overhovedet ikke på hånden. Vi har fulgt op på statens initiativer og ønsker at fastholde den udvikling, som kommunen gennemløber lige nu. Derfor vil vi have de testmøller, siger borgmester Stig Vestergaard (S) til Ritzau. Han håber, at møllerne kan være oppe inden 2009.

Lolland Kommune har opfordret miljøminister Connie Hedegaard (K) og Folketingets miljøudvalg til at give grønt lys for testmøllerne. Kommunen fastslår i sit brev, at den vil forberede den fysiske opstilling af vindmøllerne.

Planerne om de gigantiske vindmøller er stødt på kraftig modstand fra beboere nær møllerne. I området ligger landsbyer og tre større sommerhusområder, og beboerne her er bekymrede for landskabet og for støj og skygge fra møllevingerne.