Lolland kan godt glemme klimatopmødet

Klimaambitiøse kommuner som Lolland, Sønderborg, Frederikshavn med flere har ellers lagt op til at skulle vise deres mange spændende initiativer frem under klimatopmødet i København 2009, men det kan de ifølge Connie Hedegaard godt skyde en hvid pind efte

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en misforståelse, hvis I tror, at gæsterne vil vælte ud til kommunerne. Jeg har været til fire klimakonferencer på spændende og eksotiske steder, men jeg har aldrig set andet end konferencecentrene, siger ministeren til Danske Kommuner og fortsætter:

- Jeg har ikke set noget på Bali, og det eneste jeg så i Buenos Aires var tango på en natklub i Buenos Aires klokken tre, da forhandlingerne var slut. Så husk lige, at de 14 dage gæsterne kommer til Danmark, da kommer de ikke til Frederikshavn, de kommer ikke til Lolland, og de kommer end ikke ud til Vestforbrænding, understregede hun.

Klimaministeren opfordrede i stedet kommunerne til at gøre en indsats for at slå på tromme for deres projekter i perioden op til Klimatopmødet.

Alene Lolland Kommune har afsat 20 millioner kroner på at blive udstillingsvindue i forbindelse med Klimatopmødet.

- Blandt andet har vi planer om at hente nogle brintbusser til Danmark, som kan fragte gæsterne til Lolland, fortæller borgmester Stig Vestergaard (S) til Danske Kommuner.