¨

Lolland Falster får ambassade i København

Lolland Falster sender folk til hovedstaden for at promovere udkantsområdets interesser.

Lolland Falster og Guldborgsund kommuner åbner i næste måned en ambassade i København, der skal promovere udkantsområdet og trække nye aktiviteter til.

Den såkaldte" Embassy of Lolland Falster" skal drives af den lokale erhvervsorganisation, Business LF, der har som formål at tiltrække virksomheder, turister og investeringer.

Den såkaldte ambassade skal også være udstillingsrude i hovedstaden for lokale kvalitetsvarer fra området. En ambassadesekretær skal "varetage Lolland Falsters interesser i hovedstaden", skriver Business LF i en pressemeddelelse.

Tidligere har også Nordvestjysk Erhvervsrådet annonceret planer om at åbne sådan en ambassade i København for at fremme lokalområdets interesser blandt andet på Christiansborg.

Det er et nybrud, at udkantsområder føler sig nødsaget til at åbne sådan nogle repræsentationer i hovedstaden, har professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet tidligere sagt om nordvestjydernes planer.

Han kalder det også for paradoksalt, at det skulle være nødvendigt i betragtning af Danmarks beskedne størrelse.

Embassy of Lolland Falster åbner 1. december i Rosengården nær Nørreport Station med mødelokaler og salgslokaler på i alt 120 kvadratmeter, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App