Lokale kvinder smider lykkepillerne med B.S.

I aften får programmet "BS og recepten på lykke" premiere, og her tager 3 lokale kvinder kampen mod lykkepiller op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er sin sag at kvitte lykkepillerne, og det er sin sag at gøre det med tv-kameraer på.

Ikke desto mindre har 25-årige Camilla Schütt Nielsen, 35-årige Mille Møller Thorsen fra Næstved og Natalie Bjerre Gaardboe fra Vemmelev taget udfordringen op, og i aften kan hele Danmark se med, når programmet "BS og recepten på lykke" får premiere på TV2. Det skriver Sjællandske.

450.000 danskere på piller

Ideen til programmet opstod da den tidligere jægersoldat og mentaltræner B.S. Christiansen sidste år skrev et indlæg om sin bekymring over, at 450.000 danskere tager antidepressiv medicin.

På 2 rejser til henholdsvis Spanien og Canada tager han dem med på en rejse, der skal ruste kvinderne til at klare livets udfordringer uden piller, skriver tv2.dk.

Forløbet kører over 3 måneder, hvor de 3 lokale kvinder sammen med en fjerde - Eva - forsøger at komme af med medicinen. Udover B.S. Christiansen er der tilknyttet en overlæge i psykiatri, en psykolog og en diætist, som følger kvinderne.

Dyk ind i problemerne

Kvinderne bliver udsat for lidt af hvert for at blive pillerne kvit, og de får forskellige værktøjer til at klare en fremtid uden piller. 

- Vi skulle på et tidspunkt svømme i bølger. Her sagde B.S. Christiansen, at vi blev nødt til at dykke ind i bølgerne. Lidt ligesom at vi er nødt til at tackle problemerne i stedet for at »svømme ovenpå«. Det er en vigtig metafor, som man kan bruge efterfølgende, fortæller Camilla Schütt Nielsen til Sjællandske.

Programmet bliver vist i aften på TV2 klokken 20.35.