¨

Løber fra løfte om cykelsti

Foto: TV ØST

Først skete der en dødsulykke. Så lovede borgmestrene i Sorø og Holbæk naboerne til Merløsevej mellem St. Merløse og Nyrup en cykelsti. Men nu ser det ud til at cykelstien alligevel ikke bliver til noget

Det går rigtig stærkt, når bilerne drøner forbi ved Freja Skolen på Merløsevej, og den 30. maj sidste år fik det alvorlige konsekvenser. Her blev en mor og hendes datter dræbt af en bilist, som ramte dem bagfra. Det fik naboerne til Merløsevej til at stå sammen og demonstrere for at få en cykelsti. De samlede også underskrifter, og i august nåede de målet: et løfte om en cykelsti. Både borgmester Jørn Sørensen fra Holbæk og Ivan Hansen fra Sorø lovede, at beboerne i Nyrup ville få en cykelsti.

Nu ser det imidlertid ud til, at løftet om en cykelsti på Holbæk-siden af Merløsevej ikke vil blive holdt. Udvalget for Teknik og Miljø i Holbæk Kommune har nemlig valgt at prioritere en cykelsti fra Ugerløse til Nr. Vallenrød i stedet.

- Jeg er overrasket og ked af det, og jeg kan slet ikke forstå, at Jørn Sørensen som politiker kan stå og love os noget og så alligevel ikke holde det, siger Nils Dorph-Petersen, nabo til Merløsevej.

- Vi har ønsket os den her cykelsti længe, og det bliver endnu mere aktuelt nu, hvor vi også har planer om at lave en børnehave og en vuggestue ved siden af skolen, så jeg er skuffet, siger Søren Wiberg, som også er nabo til Merløsevej.

Jørn Sørensen ønskede i dag ikke at udtale sig om sagen til TV2 ØST. Det var heller ikke muligt at få en kommentar fra borgmester i Sorø, Ivan Hansen, om, hvorvidt Sorø Kommune vil holde sit løfte om en cykelsti på deres del af Merløsevej.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App