On-line rådgivning til unge

Vordingborg Kommune går nye veje for at hjælpe de unge, der har behov. Kommunens SSP-medarbejdere sørger for, at unge kan få råd og hjælp on-line.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når unge har et problem med deres selvværd, økonomien eller måske med alkohol og stoffer, kan det være en stor barriere at skulle opsøge en voksen for at få hjælp. Dette kommer Vordingborg Kommune nu i møde ved at etablere Ungekontakten, hvor unge kan få hjælp og rådgivning på mail – en kommunikationskanal, som unge i forvejen benytter sig af i stor stil.

- På Ungekontakten har vi tavshedspligt, men kan hjælpe og vejlede om lige præcis de problemer, som den unge henvender sig om. Enhver ung kan henvende sig anonymt for at få råd og vejledning til, hvordan de selv kommer videre, og hvem de eventuelt skal henvende sig til, fortæller SSP-projektleder Britt Rønn.

Børne- og kulturdirektør Klaus Michael Jensen fortæller:

- Vi vil med dette initiativ række en hjælpende hånd til alle de unge, som har brug for hjælp til at komme videre. Tilbuddet er baseret på kommunens børne- og ungepolitik, som har klart fokus på forebyggelse – og det er et forsøg på at komme i kontakt med så mange unge som muligt.

Mailadressen er ungekontakt@gmail.com. Rådgivningen har som mål at give hurtige svar, helst inden for et døgn.