¨

Lindholm-flytning på pause

Foto: TV ØST

Flytningen af Lindholm viser sig at være en besværlig sag for Danmarks Tekniske Universitet. Nu har videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen endnu engang sat beslutningsprocessen på pause.

Der skal nu foregå en "nærmere analyse" skriver Sjællandske.

Det sker efter at den anerkendte professor, Søren Alexandersen, har skrevet en email til ministeriet og forholdt sig kritisk over for DTUs argumenter for at flytte forskningsstationen ind til byen.

- På den baggrund finder ministeriet, at der er behov for en nærmere analyse og vurdering af beslutningsgrundlaget, udtaler Charlotte Sahl-Madsen.

Professor Søren Alexandersen er tidligere leder af Statens Veterinære Institut for Virusforskning på Lindholm og i dag chef for National Centres for Animal Disease i Winnipeg i Canada. Han tvivler på DTUs argumenter om, at en flytning af Lindholm vil spare penge.

- Jeg har en ren teknisk tilgang til det, og jeg tvivler meget stærkt på de økonomiske tal. Jeg mener ikke, der er de gevinster, som DTU ligger frem, siger Søren Alexander til Sjællandske.

Han tilføjer, at hans synspunkter bygger på erfaring fra sine egne år på Lindholm og fra tilsvarende laboratorier, som ligger på fastlandet i England, USA og Canada.

- Der skal være mange sikkerhedsforanstaltninger for at holde smitten isoleret.

På en ø er der visse fordele, fordi der er afstand til eksempelvis mennesker og trafik. I en by skal man kompensere for det, og det er intet problem, men det koster penge. Og i dette tilfælde vil det koste det samme eller mere, siger han til Sjællandske.

 

/ritzau/ 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App