Limousine bøf

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det limousine bøffer som bliver  brugt, når Mads og David går i køkkenet

Bøffer

4 store bøffer

200 gr. svampe – her tragtkantareller

6 rosenkål

2 stilke grønkål

2 hvidløg

lidt frisk timian

2 pk smør

3 bægre pasteuriserede æggeblommer

½ dl estragon eddike

frisk estragon

skræl hvidløgene, skær lidt timian af dit bundt

rens og del svampene i mindre stykker

pil bladene af rosenkålene – en af gangen

Hak grønkålen fint

Bearnaise:

Hak frisk estragon fint

Kom 2 pakker smør ned i en lille gryde og smelt dem

Kom estragon eddike i en tykbundet gryde og kog den op et øjeblik

Tag gryden af varmen

Kom æggeblommerne i under kraftigt omrøring. Pisk til du åbner en cremet og luftig konsistens. Hæld nu den smeltede smør langsomt i – stadig under omrøring.  Rør estragon i til sidst

Steg hvidløgene af på panden i lidt olie

Kom bøfferne på og steg dem på høj varme så de får en flot stegeskorpe. Kom timian på og krydr med salt og peber

Steg dem færdig i ovnen  i 5 – 10 min efter ønske

Kom svampene på den samme pande og steg dem

Steg rosenkålen  og grønkålen med

Anret bøffen med de stegte grøntsager og masser af bearnaise