Lille virksomhed udfordrer de store

Maskinfabrik i Kalvehave har opfundet en karrusel, og nu er den nomineret til Årets Produktpris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For enden af en grusvej i den lille by Gammel Kalvehave ligger Toftebo Maskinfabrik. Den har kun fem ansatte og en årlig omsætning på 4,5 millioner kroner. Alligevel er den nu kommet i selskab med nogle af landets allerstørste virksomheder - Dansk Industri har nemlig nomineret Toftebo Maskinfabrik til at vinde Årets Produktpris. Og de fire konkurrenter er Martin Professional, Grundfos, Danfoss og Bang og Olufsen.

- Det er meget overraskende for os, at vi er med helt fremme sammen med så store virksomheder. Det er vi meget stolte og ydmyg over, siger ejeren Klaus Lerche Andersen.

Det er flere år siden, at han hittede på at lave en karrusel. Den er nu patenteret og sikkerhedsgodkendt af TÜV, og den lille maskinfabrik har allerede solgt en del karruseller til både Tyskland, Østrig og Holland.

- Men vi mangler desværre stadig en forhandler i Danmark, så den også kan komme i sving på de danske legepladser, fortæller Klaus Lerche Andersen.

Nomineringen til prisen har trukket en del positiv opmærksomhed til virksomheden fra Sydsjælland, som indtil september måned må vente i spænding på om de løber med den fornemme pris.