Lidegaard tager afstand fra ex-minister

Den tidligere radikale trafikordfører Martin Lidegaard afviser at have plejet lokale interesser ved at kræve en undersøgelse af en større jernbane over Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiske rævekager og snævre regionale interesser betyder, at Trafikstyrelsen er i gang med en overflødig undersøgelse af en udvidelse af jernbanen på Sjælland. 

Tidligere transportminister Flemming Hansen (K) sagde onsdag i et interview med Ritzau, at der ikke er trafikale argumenter for at undersøge to forskellige muligheder for en kommende udvidelse af jernbanen fra København til Ringsted. Folketinget vedtog i 2006 at undersøge to muligheder, og det skyldtes ifølge Hansen ikke mindst et ultimatum fra den daværende radikale trafikordfører Martin Lidegaard, da Lidegaard var valgt i Roskilde og derfor arbejdede for, at Roskilde ikke skulle hægtes af jernbanens hovedstrækning.

Den udlægning tager Martin Lidegaard skarp afstand fra.

- Han vrøvler. Jeg skal ikke blande mig i debatten, for jeg er ikke trafikordfører mere, men jeg synes, at man bør holde sig til sandheden. Det var sådan, at vi og Dansk Folkeparti ønskede et femte spor, mens De Konservative ønskede nybygningsløsningen. Venstre var splittet, og så endte det med et kompromis. 

 /ritzau/