¨

Lettelse i Slagelse: 150 arbejdspladser reddet

Foto: TV ØST

Det lukningstruede Flakkebjerg Forskningscenter skal alligevel ikke flyttes til Århus som varslet.

 

I kantinen på Flakkebjerg Forsøgscenter glider rugbrødsmadderne godt ned sammen med dagens gode nyhed: de ansatte på forskningscenteret får lov til at blive på vestsjælland.

 - Der er rigtig godt sammenhold her, så vi er rigtig glade for, at vi kan få lov at fortsætte, siger forsker Mogens Hovmøller, som har arbejdet på forskningcenteret siden '97.

I 2011 blev det ellers besluttet, at forskerne skulle flyttes 220 kilometer væk.

 - For at få den bedste synergi til de studerende, som jo er i Århus, så besluttede vi, at vi skulle flytte, forklarer Erik Steen Kristensen, som er Institutleder for Agroøkologi på Aarhus Universitet. Men den plan mødte stor modstand fra forskerne på Flakkebjerg, som ikke var indstillet på at flytte, både af personlige og professionelle årsager. På forksningscentret forsker de blandt andet i planteproduktion og her er samarbejdet med de vestsjællandske virksomheder vigtig. Netop den store tilknytning til lokalområdet blev i sidste ende afgørende for centerets skæbne:

 - Vi frygter, at vi mister meget ved at flytte de medarbejdere derover. Så vi vil hellere vælge den anden løsning, som er at trække de studerende herover, siger Erik Steen Kristensen.

Borgmester glad

I kommunen er de begjstrede over at kunne beholde forskningcenteret. 

 - Det betyder rigtig meget at have højtuddannede, der bliver i lokalområdet og at have den slags videnstunge institutioner. Og det ved jeg også, at rigtig mange af virksomhederne her er glade for, siger borgmester Stén Knuth (V). Og de ansatte deler hans glæde.

 - Det er jo tanker, der har ligget i baghovedet hele tiden. Vi har ikke rigtig kunne være sikre. Så derfor er det rigtig dejligt med den udmelding, siger forsker Birte Boelt, som håber, at forskningen på Flakkebjerg fortsætter i mange år endnu.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App