Låste døre i daginstitutionerne

Pædagogernes første strejkedag er forløbet uden de store pasningsproblemer. Hvis strejken varer længe, er virksomheder villige til at hjælpe deres medarbjedere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hverken Christoffer, August eller Bertram Lauridsen fra Nysted har det store imod strejken indtil videre. De har været hjemme i haven sammen med far hele dagen.

- De synes det er dejligt. Og vi kan være ude i det gode vejr, siger Frederik Lauridsen, far til de tre drenge på tre og seks år.

Familien Lauridsen har familie tæt på og mulighed for at arbejde hjemme. Men andre har ikke så gode muligheder for at få passet børnene, hvis strejken varer i længere tid. Derfor er flere virksomheder villige til at hjælpe.

 - Vi har planer om at finde et rum og lave en lille børnehave. Så kan medarbejderne på skift passe børnene og samtidig få lavet noget, siger Thomas Smidt, medejer af Darrol i Nykøbing Falster.

Det er både Guldborgsund og Kalundborg kommuner, der er ramt af strejken. I Kalundborg har nogle institutioner delvist åbent. Her er det pædagogmedhjælperne, der er på arbejde.

På et stormøde i Sakskøbing i formiddag, var 550 pædagoger fra Guldborgsund samlet. De var enige om, at de ville have mere i løn, før de genoptager arbejdet.