Lang ventetid på byggesager

Borgere og virksomheder må vente i månedsvis på at få tilladelse til nybygninger og ombygninger. Nu prøver kommunerne i fællesskab at gøre noget ved det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mindst 16 uger tager behandlingen af en byggesag i Stevns Kommune, og det samme er tilfældet i de fleste andre kommuner, så nu nedsætter de tekniske chefer en fælles arbejdsgruppe på landsplan, skriver DAGBLADET Køge.

Hvis man henvender sig i

Årsagen til den lange sagsbehandlingstid er de talrige nybyggerier i de seneste år samt hushandler, hvor mange af de, der sælger ældre huse, lige skal have lovliggjort tilbygninger og lignende, inden deres huse kan sælges. Dertil kommer, at en række kommuner har forsøgt at rekruttere yderligere medarbejdere til fagområdet, men har ikke haft heldet med sig.

I regi af Kommunalteknisk Chefforening er emnet netop sat på dagsordenen for det kommende kredsmøde i Region Sjælland, da alle kommunerne i regionen har problemer med at følge med. Vi vil derfor i

Kommunalteknisk Chefforening er en landsdækkende forening for kommunernes tekniske direktører, og foreningen har også taget initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe på landsplan, der skal se på problemstillingen.