¨

Landsretten udsætter sag om krænkelser i børnehave

Foto: TV ØST

Sagen om krænkelser af børn i børnehuset Eventyrlunden i Holbæk trækker nu endnu mere i langdrag. Landsretten har udsat den i yderligere nogle måneder.

Om 14 dage skulle landsretten have behandlet sagen mod den mandlige pædagog, som i byretten sidste år blev dømt for at krænke 14 børnehavebørn i børnehuset Eventyrlunden i Holbæk. Men nu bliver sagen udsat i nogle måneder, skriver Sjællandske.

Læs også: Både lettelse og frustration over dom til pædagog
Læs også: 60-årig pædagog tiltalt for at krænke 16 børn

Årsagen er, at en børnesagkyndig psykolog skal se videoafhøringerne af børnene igennem inden landsretssagen, og det kan vedkommende ikke nå inden for 14 dage. Det er nemlig først for nylig blevet afgjort af Højesteret, at psykologen må se vidoerne igennem, hvilket pædagogens forsvarer havde bedt om.

Ankede byretsdom på stedet

Pædagogen blev i landsretten idømt et år og tre måneders fængsel for at kysse, beføle eller blotte sig for 14 børn mellem tre og syv år. Han har næget sig skyldig, men erkendt at have kysset tre af børnene på munden i forbindelse med leg. Han ankede byrettens dom på stedet og blev løsladt efter dommen, efter at landsretten omstødte byrettens afgørelse om at fængsle ham frem til ankesagen. Sagen skulle allerede have været for i august sidste år, men her blev den udsat, fordi pædagogens nye forsvarer ikke fik lov at vise videoafhøringerne til en børnesagkyndig.

Læs også: Dømt pædagog løsladt igen

De gør han så nu, men der går formentligt flere måneder, før der igen kan findes en dato til at få sagen for landsretten.

Den dømte pædagog er siden gået på efterløn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App