Landsretten overtager Trelleborg-sag

Østre Landsret skal tage stilling til, om småaktionærerne i BankTrelleborg får lov at anlægge sagen mod blandt andre Sydbank som et gruppesøgsmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver Østre Landsret, der skal beslutte, om de utilfredse BankTrelleborg aktionærer får lov at anlægge Danmarkshistoriens første gruppesøgsmål.

Henrik Lind Jensen, byretsdommer ved retten i Næstved, oplyser til Ritzau, at retten finder den anlagte sag fra mindretalsaktionærerne mod Fonden for BankTrelleborg, Sydbank, Finanstilsynet og BankTrelleborg, så principiel, at den skal køres i Landsretten.

Den udmelding glæder formanden for Foreningen af Minoritetsaktionærer i BankTrelleborg, Jan Marcher: 

- Byretsdommeren har gjort det eneste rigtige. I så principiel og stor en sag, som den her er, og når det er første gang, vi afprøver de her regler for domstolene, jamen, så skal den selvfølgelig også for landsretten.

Fonden for BankTrelleborg var ifølge minoritetsaktionærerne ikke var en såkaldt aktionær, som var i besiddelse af de 70 procent af aktierne i den sjællandske bank, der ifølge loven skal til for at gennemføre en tvangsindløsning. Derfor valgte minoritetsaktionærerne at sagsøge.

Minoritetsaktionærerne vil have rettens ord for, at tvangsindløsningen af aktierne - der skete efter krisen i BankTrelleborg, og hvor Sydbank overtog hele Slagelse-banken for 250 millioner kroner - skete på et forkert grundlag.

Derfor vil de have afprøvet gyldigheden og lovligheden af tvangsindløsningen i retten.