Landbrugsskoler bag nyt grønt akademi

Høng Landbrugsskole, Lyngby Landbrugsskole og Roskilde Tekniske Skole fusionerer og skaber Danmarks største center for grønne uddannelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks største kraftcenter for grønne uddannelser bliver en realitet, når Landbrugsskolen Sjælland og Roskilde Tekniske Skole fusionerer. Det nye center får navnet "Akademiet for grønne uddannelser i Danmark" og får over 900 årselever.

- Det er ambitionen at uddanne flere til dansk landbrug, så landbrugsuddannelserne i Danmark fortsat vil være attraktive for uddannelsessøgende, lyder det i en pressemeddelse fra de to uddannelsesinstitutioner.

Landbrugsskolen Sjælland er i forvejen en af Danmarks største landbrugsskoler med afdelinger i Høng og i Roskilde. Roskilde Tekniske Skole har allerede nu en af Danmarks største afdelinger for jordbrugsuddannelser, Vilvorde, og har desuden en lang række erhvervsuddannelser samt det tekniske gymnasium, htx.

Ledelsen fortsætter
Fusionen vil indebære en styrkelse af afdelingen i Høng, så hele landbrugsuddannelsen samt grundforløbet for dyrepassere kan gennemføres her. Uddannelserne i Roskilde samles i et fremtidsorienteret miljø omkring Roskilde Tekniske Skoles afdeling på Køgevej 131 ved en flytning af aktiviteterne fra Landbrugsskolen Sjællands afdeling i Roskilde.

Direktør for den fusionerede skole bliver Roskilde Tekniske Skoles nuværende direktør Per Lykke Christensen.
Karl-Åge Hornshøj Poulsen fortsætter som forstander for Landbrugsskolen Sjælland med udpræget selvstyre for at sikre en stærk landbrugsfaglig profil. Niels-Ole Vibo Jensen bliver chef for Akademiet for grønne uddannelser i Danmark.

Fusionen gennemføres med tilbagevirkende kraft pr 1. januar 2007, hvis Undervisningsministeriet godkender planerne.

Landbrugsskolen Sjælland:

  • En af Danmarks største landbrugsskoler med afdelinger i Høng og i Roskilde.
  • Skolen blev etableret i 2005 efter en fusion af Lyngby Landbrugsskole (oprettet i 1867) og Høng Landbrugsskole (oprettet i 1903).
  • Landbrugsskolen Sjælland udbyder landbrugsuddannelserne, en række AMU-kurser samt uddannelserne til driftsleder, virksomhedsleder og agrarøkonom.
  • www.lssj.dk

Roskilde Tekniske Skole

  • Skolen har en af Danmarks største afdelinger for jordbrugsuddannelser og har desuden en lang række erhvervsuddannelser samt det tekniske gymnasium, htx.
  • Skolens grønne afdeling, Vilvorde, er opstået efter fusion af Roskilde Tekniske Skole (oprettet 1840) og Havebrugsskolen Vilvorde (oprettet 1875) i 1991.
  • Med erhvervsuddannelsesindgangen Fra jord til bord er afdelingen indgangen til grønne uddannelser dvs. indenfor landbrug, skovbrug, planteskoler samt anlæg og væksthus.
  • Afdelingen udbyder uddannelserne dyrepasser, væksthusgartner, produktionsgartner, anlægsgartner, greenkeeper og blomsterbinder samt en bred vifte af kurser inden for det grønne område.
  • www.rts.dk