Lærere nedlagde arbejdet i protest

Personalet på Vetterslev-Høm Skole nedlagde onsdag middag arbejdet for at holde fagligt møde. De protesterer over kommunens fremgangsmåde i forbindelse med ansættelsen af en ny skoleleder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Størstedelen af personalegruppen på Vetterslev-Høm Skole nedlagde onsdag middag arbejdet i en time for at holde fagligt møde. Det skriver DAGBLADET Ringsted. 

Personalet føler sig overhørt i forbindelse med ansættelsen af skolens nye leder og er i det hele taget frustrerede over kommunens måde at håndtere forløbet på.  

 - Det, der ryster os, er, at ansættelsesudvalget har været enig om at ansætte en person, og så bliver der ansat en anden, siger lærer Dorthe Lykkegaard, der sammen med sin kollega John Jessen taler på vegne af hele den strejkende personalegruppe.  

Sagen er helt kort, at skolen skal have ny skoleleder. Både skolebestyrelsen, ansættelsesudvalget og personalegruppen har peget på Else Oldager, der for tredje gang fungerer som konstitueret skoleleder. 

Alligevel har Ringsted Kommunes skoledirektør, Torben Lyster, valgt at indstille en anden ansøger til stillingen, og i aftes blev denne person valgt som ny skoleleder på Vetterslev-Høm Skole på et ekstraordinært Økonomiudvalgsmøde og efterfølgende på byrådsmødet. 

Til kritikken siger Torben Lyster:
 - Mit arbejde er at vælge den bedst kvalificerede ansøger. Dermed ikke være sagt, at der ikke var andre kvalificerede ansøgere (end den, der blev valgt, red.), siger skoledirektøren og tilføjer, at skolebestyrelsen har kun udtale-ret.  

Personalegruppen er klar over, at den og skolebestyrelsen kun har ret til at udtale sig - og at kommunen ikke er forpligtet til at rette sig efter udtalelsen.  
 - Men vi må alligevel sige, hvor er demokratiet henne i denne sag, spørger John Jessen retorisk, og Dorthe Lykkegaard tilføjer:
 - En skolebestyrelse, som er valgt af forældrene, bliver fuldstændig overhørt. 

Det er borgmester Niels Ulrich Hermansen (V), der er formand for Økonomiudvalget, og han har denne kommentar reaktionen fra Vetterslev-Høm Skole:
 - Jeg håber sandelig ikke, at de strejker, for det ville være trist. Hvem den nye skoleleder er, det bliver offentliggjort, når løn-forhandlingen er overstået, og kontrakten er blevet underskrevet.  
Det sker formentlig før weekenden, oplyser Torben Lyster.