Læger vil have tandlægevagt

Hvis patienter får ondt i tænderne når tandlægen er lukket, så kan de bare gå til vagtlægen, mener politikerne i Region Sjælland. Men lægerne står ofte magtesløse, når folk møder op med ødelagte tænder. Det kan få alvorlige konsekvenser for patienterne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke kun tandlægerne, der vil have en tandlægevagt, som man kan henvende sig til uden for tandlægens åbningstid. Også lægerne mener, der bør være en vagtordning.

- Det vil betyde, at patienterne kan få en mere kvalificeret behandling af tandskader og akutte tilstande i tænderne, siger Tue Müller, der er formand for de praktiserende læger i Region Sjælland.

Region Sjælland har som den eneste region i landet ikke etableret nogen tandlægevagt-ordning. Derfor henvender en del patienter sig til lægevagten, hvis de har tandpine. Men lægerne ikke er uddannet til at behandle tænder, og det kan få store konskvenser, hvis man ikke bliver behandlet af en tandlæge hurtigt, oplever Tue Müller. 

- Vi ser en del børn, der er faldet ned fra forskellige steder og har slået tænderne, som kommer til lægevagten. Og der kan vi være lidt bange for, at de mister en tand, fordi vi ikke rigtigt ved, hvad vi skal gøre ved dem, siger han.

En af dem, som ikke kunne hente hjælp hos lægen, er Ejvind Schultz fra Toreby. I sidste uge fik han tandpine og gik flere dage med stærke smerter. Til sidst kontaktede han vagtlægen. Her fik han den besked, at de ikke kunne hjælpe.  

- Jeg synes, politikerne skal tage sig sammen og opfylde deres forpligtelse, så vi kan få en tandlægevagt hernede, siger han til TV2 ØST 

Formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, Tue Müller, vil tage problemet med den manglende tandlægevagt op med politikerne i regionen.