Lægehelikopter i Ringsted blev brugt flest gange

Helikopteren med base i Ringsted blev sidste år brugt 1277 gange. Den var den af de tre helikoptere i landet med flest udrykninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tre lægebemandede helikoptere i Skive, Billund og Ringsted gik sidste år på vingerne mere end 3500 gange for at hjælpe borgere med akut behov for hjælp.

Det er 40 procent flere gange end året før, viser en ny rapport, som Danske Regioner offentliggør lørdag.

 - Helikopterne sikrer, at borgerne får hurtig og højtspecialiseret hjælp, uanset hvor i landet man bor, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Helikopteren bruges oftere

Ordningen med de tre akuthelikoptere blev etableret i slutningen af 2014.

Siden da har de flyvende læger fået mere og mere travlt.

I 2015 rykkede man ud 2569 gange, og sidste år blev helikopterne aktiveret hele 3593 gange. Det svarer til en stigning på 40 procent.

Sidste år var det lægehelikopteren i Ringsted, der fløj flest ture. Den blev brugt 1277 gange.

- Helikopterne kan komme hurtigt frem over store afstande og er med til at sikre, at alle borgere får hurtig hjælp, siger Bent Hansen.

Flyver til Syd- og Østsjælland

Helikopterne flyver primært til egne af landet, hvor akut syge eller tilskadekomne borgere har langt til specialiseret behandling.

Der er således registreret flest flyvninger til kommunerne i de syd- og østlige kommuner på Sjælland, det vestlige og sydlige Jylland, Samsø, Ærø, Læsø og Bornholm.

Blandt de patienter, som akuthelikopterne flyver med, er patienter med hjertesygdomme langt den største gruppe.

Sidste år var 40 procent af patienterne i helikopterne patienter med problemer i hjertet eller kredsløbet, for eksempel hjertestop eller blodpropper.

De tre akuthelikoptere drives i fællesskab af de fem regioner. Landets fem vagtcentraler kan disponere over de tre helikoptere til alle dele af landet.

FAKTA: Lægehelikoptere fløj sidste år 3593 missioner