Lad ham bare bremse

Sådan tænkte kæresten til den nu afdøde kvinde fra døds-ulykken ved Ringsted, da en Audi begyndte at sænke farten foran hans Toyota på motorvejen. Et øjeblik senere var hans kæreste død af indre kvæstelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kæresten havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at Audien kunne finde på at holde helt stille midt på motorvejen. Men det gjorde den pludselig, har han fortalt her i retten. Faktisk beskriver han episoden som en form for parkering i overhalingsbanen. Kort efter kørte en Skoda ind i Toyotaen, så den blev klemt mellem de to biler.  

Kærestens forklaring er altså i stor strid med den tiltaltes forklaring, der nægter at have bragt sit køretøj til standsning.

Kæresten virkede berørt, men fattet, da han beskrev, hvordan han under en overhaling af en række lastbiler havde en Audi liggende meget tæt bag sig. Ifølge kæresten var der maximum en bils afstand mellem hans Toyota og Audien. For at give den utålmodige bilist plads til at passere trak han ind til siden. Kort efter trak han igen ud i overhalingsbanen og gav føreren af Audien lyset for at markere, at han havde været for tæt på.

"Det var min måde at vise ham på, at jeg ikke brød mig om den form for tæt-kørsel," fortalte han fra vidneskranken. 

Da Audien få minutter senere sænker farten drastisk, trykker føreren af Toyotaen på nød-blinket. Han ser ikke, at den tiltalte gør det samme. Han ser til gengæld, at Audien stopper op. Han bremser selv og når at taste 112 - et opkald som alarmcentralen har registreret. Han er bange for, at det ender galt. Men han når aldrig at snakke med den, der løfter røret. Han bliver afbrudt af det brag, han hører, da en bagfrakommende Skoda kører ind i ham og kæresten.

Da ambulancen kommer til ulykkesstedet, er kæresten efter alt at dømme allerede død af indre blødninger.