Kyssede skolelærerens sko

Den yngste af de tre plejebørn fra Skælskør-sagen var så bange for sin plejefar, at hun en dag kyssede sin lærers sko i håbet om, at læreren ikke ville kontakte plejefaren efter en episode i skolegården. Det har den kvindelige skolelærer i dag forklaret her i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pigen, der på det tidspunkt gik i 1. klasse, havde slået to af de andre børn i skolegården. Da hun sagde til kvinden, der havde været pigens klasselærer i 0. klasse, at skolen var dum, foreslog læreren, at hun ringede til pigens plejefar. Da pigen hørte ordet plejefar, tryglede hun læreren om ikke at ringe. Ifølge lærerens forklaring rystede hun af skræk, mens hun lå på gulvet og kyssede lærerens sko. Pigen sagde, at hun ville gøre hvad som helst for at undgå, at hendes plejefar fik en opringning fra skolen.

Samme dag - under fire øjne - fortalte den dengang syv-årige pige sin gamle klasselærer, at hun var blevet slået af sin plejefar mange gange, og at det var derfor, hun havde bønfaldt læreren om ikke at kontakte den nu 52-årige mand.

Skolelæreren har aldrig set blå mærker på plejebarnet, men hun forklarede, at pigen ikke ville skifte tøj i omklædningsrummet før og efter gymnastiktimerne. Læreren har siden episoden med kyssene på kvindens sko haft en mistanke om, at pigen på den måde forsøgte at skjule volden, men det er altså ikke en mistanke, hun kan bevise via egne iagttagelser.

Læreren og skolelederen indberettede episoden til Skælskør Kommune.