Kvier tager på hotel

De unge køer i regionen har intet at klage over. Kviehoteller er nemlig en stor succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Hotel Kvishøjgaard ved Herlufmagle slænger gæsterne sig. Og her er det vel at mærke kvierne, der er inde i varmen.

De såkaldte kviehoteller skyder op i stort antal, og succesen kan mærkes.

- Alt er optaget, så i øjeblikket har vi ikke plads til flere, siger Bent Nielsen, som driver Hotel Kvishøjgaard.

Hotellerne er en god forretning for både indehaveren og for den landmand, som lejer sine kvier ind på hotellet.

Landmanden, som ejer kvierne, har nemlig kun udgifter og besvær med kvierne, mens de er unge.

Før de bliver gamle nok til at få kalve giver de ingen mælk og dermed intet udbytte. De kræver blot pasning.

Den pasning kan et kviehotel hjælpe med.

Hotellet aflaster landmændene, så de kan koncentrere sig fuldt og helt om at producere mælk med deres øvrige malkekøer.

Når så kvierne på hotellet er blevet gamle nok til at få kalve, bliver de insemineret og lige inden fødslen sendes de retur til landmanden, som ejer dem.

Og så er de ellers klar til at fungere som malkekøer.


Nyhedsoverblik