Kursus i parforhold er et hit

Få styr på dit parforhold inden det er for sent. Sådan lyder budskabet i et populært kursus for par der gerne vil styrke deres forhold og få en god kommunikation. Pladserne på kurset er revet væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel


Lina og Louis Gissum er sammen med lille Josephine en helt ny familie. Men livet som nybagte forældre er indimellem en udfordring. De oplevede mange skænderier, hvilket tærede på familieidylen i længden. Derfor besluttede Lina og Louis sig til at gøre noget ved sagen - de frygtede at deres forhold ville blive værre.

Parret meldte sig derfor til et kursus for par. Kurset - det såkaldte prepkursus- har til hensigt at give par pædagoiske redskaber til at forbedre kommunikationen i parforholdet.

Norske resultater
Fem gange har parret været nu taget turen til Roskilde hvor kurset holdes. Her er de blevet undervist og har afprøvet forskellige teknikker der skal styrke evnen i at lytte og udtrykke egne behov.

I Norge er kurset et tilbud til alle par der venter deres første barn. Undersøgelser herfra viser at 24 procent af par med barn går fra hinanden inden der er gået tre år. Men kun fem procent af dem der har været på prep-kursus vælger at forlade hinanden. I danmark er kurserne for alle par - med eller uden børn - men centerlederen for Center for familieudvikling understreger vigtigheden i god kommunikation når man får børn.

- Hvis man har lysten, så virker det, hvis man prøver at gå ind og arbejde med nogle af de ting, som kurset giver en, fortæller parret efter deres sidste kursustime.

[video:flv:080409-prepkursus.flv]
Annette Due Madsen, Centerleder, Center for Familieudvikling, forklarer her, hvad man kan få ud af kurset, og hvad det indeholder.

Link:
Læs mere om PREP-kurserne på Center For Familieudviklings hjemmeside her: Prep-kurser