¨

Kunst boomer

Foto: TV ØST

Vi køber kunst som aldrig før. De største gallerier i regionen fortæller om en kæmpe stor interesse for kunst og at salget stiger og stiger. For kunsten kan gøre os til noget helt specielt.

Peder Skau fra Korsør har brugt en hel del af sin opsparing på kunst.

- Skal det være et slag på tasken så 100.000 kr., siger Peder Skau.

Den store interesse for kunst ser alle de største gallerier i regionen.

- Der er blevet meget større bredde blandt dem der køber, det er ikke kun akademikere og velhavende forretningsmænd, siger Jøregn Trap Jensen, ejer af Galleri Trap i Korsør.

Salget boomer
De seneste tre år er salget steget med over 50% hos et af de førende auktionshuse, Bruun Rasmussen. I 2004 var salget af kunst på 130 mio. kr., i 2007 var det på 200 mio. kr. Og årsagen er helt klar for en livsstilsekspert.

- Det der med at være unik, det vil det moderne menneske rigtig gerne. Jeg skal ikke ligne min bor eller min kollega, jeg skal være noget helt specielt. Mit liv skal være helt specielt ift. dit og der passer kunsten, som den perfekte rekvisit i det moderne menneskes liv, siger Henrik Byager, livsstilsekspert.

Den personlige kunst
Peder Skau er med i Korsør kunstforening og han har derfor mødt nogle af de kunstnere, der har lavet malerierne på hans vægge - og det er vigtigt.

- Det gør dem mere spændende. Hvorfor? Fordi man kender manden og ved hvor han vil hen med det og hvad han ellers har lavet, siger Peder Skau.  

Sådan nogle historier vil vi meget gerne have med, når vi køber kunst.

- Så har vi en særlig historie, vi kan fortælle om, hvordan vi en stor verden med mange tilbud lige har fundet frem til det her kunstværk og den form for historiefortællende forbrug, er vi helt vilde med i de her år, siger Henrik Byager. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App