Kunder vilde med el-bil

Hundredvis af bilister har meldt sig som test-bilister af en ny el-bil fra Renault og DONG energy, hvor man er overrasket over den store interesse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Set udefra ligner el-bilen fra Renault en ganske almindelig personbil. Men indmaden er anderledes. Istedet for at hælde benzin eller diesel i tanken, så skal bilen lades op med strøm.

Bilen kan køre 150 kilometer på en opladning og bruger kun omkring ni sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t. Det har fristet mange pendlere, der har henvendt sig til DONG energy fordi de gerne vil være testbilister, når bilen til nytår kommer til Danmark.

- Vi er meget optimistiske. Langt flere har meldt sig til, end vi har biler til, siger Torben V. Holm som er ansvarlig for projektet hos DONG energy.

På vejen til nytår

Planen er at bilen kommer til landet til nytår, og så skal den testet af pendlere og samtidig skal en helt ny infrastruktur bygges. Det vil sige tankstationer, hvor man kan få friske batterier, værksteder og opladningssteder ved boliger og arbejdspladser.

Stor interesse

Flere bilister her fra regionen har meldt sig som interesserede. Dog er det stadig usikkert, hvad prisen bliver for bilen.

- Om det er prisen på benzin eller diesel eller folks holdning til miljøet og CO2-udslip er svært at sige, men at interessen er til stede for bilen er der ingen tvivl om, siger Torben V. Holm fra DONG energy til TV2 Øst.