Kritik af politiet i knivstikkersag

"Mangelfuld" og "stærkt subjektiv". Sådan lyder kritikken af politiets indsats i sagen om et blodigt slagsmål ved Dianalund-Centret den 7. august sidste år, hvor en 40-årig mand var tæt på at dø efter at have fået flere knivstik i mave, bryst og ryg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manden overlevede, og i de seneste to uger har hans 20-årige fætter og dennes 44-årige far siddet på anklagebænken ved retten i Sorø, hvor de er tiltalt for vold af særlig farlig karakter. Det skriver Dagbladet.

Begge de tiltalte har forklaret, at det var den 40-årige, der startede hele slagsmålet, fordi han overfaldt den 20-årige med en kølle. Flere vidner i sagen har også bekræftet, at den 20-årige blev tæsket og slået i jorden med køllen.

Oprindeligt var den 40-årige også sigtet i sagen. Men politiet droppede senere sigtelsen, da de troede på hans forklaring om, at han var blevet overfaldet med knive af de to andre mænd og først derefter havde forsvaret sig med køllen.

Efterfølgende forlangte statsadvokaten, at den 40-årge alligevel skulle sigtes. Det fik politiet imidlertid ikke forkyndt i tide for den 40-årige. Derfor er han kun blevet afhørt i sagen som vidne - og ikke som tiltalt.