¨

Kritik af lægevagt

Foto: TV ØST

Torben Lynge Hansen og hans kone føler ikke, lægevagten reagerede godt nok, da Torben fik voldsom hovedpine d. 2. december. Heldigvis ringede konen så 112.

Torben Lynge Hansen lider normalt ikke af hovedpine, men den 2. december fik han så voldsomme smerter i hovedet, som han aldrig har haft før.

- Jeg følte det ligesom om, mit hoved ville eksplodere, fordi der ikke var plads til det, der var inde i det. Det gjorde ukristelig ondt, fortæller den 62-årige mand fra Næstved.

Virker konfus og aggressiv

Da hans kone, Dorte Thor Hansen kommer hjem fra arbejde bliver hun bekymret over at se, at halvdelen af hans ansigt ligesom hænger, og han virker konfus og aggressiv.

Hun giver ham først nogle smertestillende piller, men de hjælper ikke, og hun ringer derfor til lægevagten.

Hun fortæller lægen om sin mands smerter og siger, at hun tror, han måske har en hjerneblødning.

- Så siger han, at så bliver vi nødt til at kigge på ham, og han beder mig så om at komme op på sygehuset med ham. Det siger jeg så, at det kan jeg ikke, fordi jeg skal have ham ned fra anden sal, og han er al for usikker på benene til at jeg kan få ham ned. Nåh, men så bliver vi nødt til at kigge på ham, siger han så, og så lægger vi på, fortæller Dorte Thor Hansen.

Men lægevagten kommer ikke, og hendes mand får det værre, så hun ringer til en veninde, der er læge.

Ringer igen til lægevagt

Veninden råder hende til at ringe 112, men Dorte Thor Hansen har svært ved at vurdere, om det er det rigtige i situationen, så hun ringer til lægevagten igen.

Nu fortæller lægen så, at han er i Vordingborg og tilse nogle andre patienter, og Dorte Thor hansen kan godt regne ud, at det vil tage noget tid, inden han når tilbage til Nætved.

- Så sagde jeg, at det synes jeg altså er uansvarligt, så nu ringer jeg 112, hvortil han sagde: det gør du bare, og så smækkede han røret på, fortæller hun.

Dødelighed på næsten 100%

Hos 112 er det blandt andet en sygeplejerske, der taler med Dorte Thor Hansen, og hun spørger ind og forstår situationens alvor, så hun sender en ambulance efter Torben Lynge Hansen.

Ambulancen kører ham til Slagelse Sygehus, hvor en læge konstaterer, at han har akut, bakteriel meningitis også kaldet hjernehindebetændelse.

Det er så alvorlig en sygdom, at hvis man ikke bliver behandlet for den, så er dødeligheden næsten 100 procent, skriver sundhed.dk

Utilfreds med lægevagten

Hvad synes du, om den behandling din kone fik hos lægevagten?

- Jeg synes, det er en mærkelig måde, at behandle min kone på. Man må da kunne høre på folk, når det er rigtig alvorligt. Det kan da ikke være rigtigt, at man kun kan ringe til lægevagten, når man har influenza, siger Torben Lynge Hansen.

Chefen for lægevagten i Region Sjælland, Henning Orsholt har ikke ønsket at udtale sig i sagen, da han ikke kender den.

Han vil nu undersøge forløbet og de samtaler, Dorte Thor Hansen har haft med den pågældende læge d. 2. december.

03:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App