¨

Krisemøde i Lundby

Foto: TV ØST

Forældre og elever mødte talstærkt op, da Lundby Efterskole holdt møde efter den dramatiske kæntringsulykke.

Forældre til de stadig indlagte efterskoleelever var blandt de mange, der søndag aften var samlet på Lundby Efterskole til informationsmøde om fredagens tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord, hvor en lærer stadig savnes, og seks elever er i koma.

Til mødet var der mulighed for at tale med psykologer, krisesygeplejersker og præster, der blandt andet var indkaldt for at forberede eleverne på, hvordan de skal tackle den kommende tid, og hvor og hvordan de kan søge hjælp.

- Det var en rigtig god aften, men det var ikke specielt behageligt, for vi tudede hele bundet. Men det var godt at få vendt situationen med eleverne og forældrene, siger viceforstander Lars Jensen.

Og der var rigtigt mange spørgsmål fra de fremmødte og mange frustrationer, der skulle ud, fortæller han.

Dog var det meget begrænset, hvad skolen kunne fortælle om det konkrete forløb, hvor dragebåden med 14 elever og to lærere kæntrede i det kolde vand.

- Vi kunne jo ikke give forældrene en helt konkret forklaring på, hvad der præcist skete. Det afklarer politiets endelige redegørelse, som vi regner med at få i løbet af i morgen, siger Lars Jensen.

Derimod fortalte skolens ledelse om sin oplevelse af forløbet, og hvordan den har tacklet situationen.

Skolen forsøger de kommende dage at vende så vidt muligt tilbage til en normal hverdag med normal undervisning, men viceforstanderen er godt klar over, at det bliver svært.

- Der vil uden tvivl blive megen snak om Michael (den savnede lærer, red.) og de, der er syge. Men vi går stille og roligt i gang, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til en normal hverdag, siger han.

 /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App