Konkurrencestyrelse venter tiltale i lokalbanksag

De syv lokalbanker bliver nu meldt til politiet, og Konkurrencestyrelsen venter, at der bliver rejst tiltale. En eventuel bøde kan blive på op til 15 millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konkurrencestyrelsen overgiver nu sagen mod de syv lokalbanker til politiet - og direktør i styrelsen Agnete Gersing vil blive overrasket, hvis det ikke fører til en tiltale mod bankerne for at have samarbejdet ulovligt med det formål at begrænse konkurrencen.

Overtrædelser af konkurrencelovgivingen kan ifølge styrelsen indledes i tre kategorier, mindre alvorlig, alvorlig og meget alvorlig, og Agnete Gersing vurderer, at sagen om de syv lokalbanker efter afgørelsen i Konkurrenceankenævnet skal placeres i en af de to første kategorier. Dermed risikerer bankerne i princippet en bøde på hver 15 millioner kroner. I kategorien mindre alvorlige overtrædelser går bødestørrelsen op til 400.000 kroner, mens alvorlige overtrædelser kan straffes med op til 15 millioner kroner.

Konkurrenceankenævnet vurderer i modsætning til Konkurrencerådet ikke, at samarbejdet mellem lokalbankerne kan anses som et klassisk kartel, men alligevel vurderer Agnete Gersing, at afgørelsen kan få stor principel betydning. 

//Ritzau//