Kongen vender tilbage til Ringsted

Skuespilleren Viggo Mortensen præsenterer sin nye spanske film Alatriste i Ringsted Kongrescenter på fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag aften sender TV2 den tredje del i Tolkiens Ringenes Herre – Kongen vender tilbage med dansk-amerikaneren Viggo Mortensen i hovedrollen. Men folk i Ringsted – og andre hurtige – kan faktisk møde filmens stjerne Viggo Mortensen face-to-face, når han netop fredag aften viser sin nye spanske storfilm Alatriste ved en eksklusiv fremvisning klokken 19 i Ringsted Kongrescenter.

Før filmen vil Viggo Mortensen fortælle om arbejdet med filmen, og efter fremvisningen vil han svare på spørgsmål fra salen.

Som sædvanlig vil Viggo Mortensen efter spørgsmålene give autografer og være villig til at signere materiale, men i dette tilfælde skal det være materiale, der relaterer sig til Alatriste – det kan være bøgerne, filmen eller andet.

De 800 billetter til arrangementet – maksimum fire pr. person – er gratis og kan udelukkende afhentes på Ringsted Bibliotek fra i dag torsdag klokken 12 på adressen Tvær Allé 1-3 i Ringsted.

At det netop er i Ringsted, Viggo Mortensen præsenterer Alatriste, er ingen tilfældighed. Viggo Mortensen med de danske rødder har familie på egnen, som han ofte besøger, og han har altid følt sig meget velkommen netop her. Derfor vil han gerne være med til at give folk i Ringsted en oplevelse – og det bliver det uden tvivl for de 800 mennesker, der sikrer sig en billet til arrangementet.

Måske holder Viggo Mortensen også fast i en tradition med at møde op til premieren på sine film i netop Danmark ved at vise og fortælle om Alatriste i Ringsted. For godt et års tid siden, hvor Alatriste havde premiere i Canada, spurgte en dansk journalist nemlig Viggo Mortensen, om han ville møde op til premieren på filmen i Danmark. Det svarede han et klokkeklart ja til, men Alatriste er imidlertid ikke kommet op i biograferne herhjemme.

Et løfte er tilsyneladende et løfte for Viggo Mortensen, og derfor kommer han nu til Ringsted for at vise den dyreste spanske film nogensinde – nemlig det historiske drama om kaptajn Don Diego Alatristes eventyrlige og farlige færd som lejemorder i Madrid og som helt i krigen i Flandern.

- Jeg glæder mig til at vise Alatriste på det store lærred, hvor den smukke film hører hjemme. At det sker i Ringsted er jo ingen tilfældighed, for her er jeg kommet hos min familie gennem mange, mange år, siger Viggo Mortensen.