Konfirmander imod reklame

Konfirmander og forældre er imod Sparekassen Sjællands reklamer forklædt som lykønskningstelegrammer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste par lørdage og søndage har konfirmander i Sct. Bendts kirke i Ringsted modtaget et lykønskningstelegram. Brevet var fra Sparekassen Sjælland, og en reklame der fortæller om bankens højrentekonto.

- Jeg synes det er usmageligt, også fordi brevet ser så personligt ud, siger Helle Søndergaard fra Ringsted.

Konfirmanderne er ikke begejstrede over brevet fra sparekassen.

- Jeg synes det er forkert, jeg synes ikke de kan gå ind og lægge en konvolut som om vi kender dem personligt, siger Rikka Randrup fra Ringsted.

- De vil kun bruge det for at få vores penge ind i deres bank, siger Line Sørensen.

Og sognepræsten er heller ikke glad for markedsførings tiltaget:

- Det er en dag der er forbeholdt familie og venner og personlige hilsener, og det er en virksomhed der prøver at promovere dem selv og deres egne produkter, og det kunne de gøre på andre måder i stedet for at komme ind i kirken med det, siger Hanne Vesth.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sparekassen Sjælland i dag, men underbankdirektør Lars Petersson har tidligere udtalt til Politikken: "Vi synes vi henvender os på en sober måde med et attraktivt tilbud."

En forælder i dag havde ikke noget imod reklamen

- Vi synes det var en god idé, så allerede om mandagen var vi oppe og sætte penge ind på kontoen, fortæller Thomas Larsen fra Benløse.

Men både Forbrugerrådet og Finanstilsynet kritiserer reklame brevene fra Sparekassen Sjælland. Finanstilsynet siger: "Det er ikke i overensstemmelse med god skik i markedsføringsloven."

Præsten har orienteret Menighedsrådet om reklamen fra banken og vil gå videre med sagen, hvis hun får en henvendelse fra en forælder.

-  Så vil vi tage kontakt til den pågældende bank og sige at det vil vi ikke se mere af, siger sognepræst Hanne Vesth.