¨

Kommunen frikendt i sag om glemt gift-grund

Foto: TV ØST

Næstved Kommune frikendt for at have vildledt en familie, der købte en stærkt forurenet grund med kommunens blå stempel,

Næstved Kommune kan ikke drages til ansvar for at have vildledt en familie, der købte en stærkt forurenet grund med kommunens blå stempel, skriver Sjællandske.

Dommen, der faldt mandag i byretten i Næstved, er en utvetydig sejr til Næstved Kommune i sagen om en forurenet grund på Hjortøjvej i Næstved.

I sommeren 1996 spurgte familien Moeini Næstved Kommune til råds om grunden, der senere viste sig at være stærkt forurenet med tungmetaller. Et forhold som flere medarbejdere i kommunen og Storstrøms Amt var bekendt med. Alligevel var beskeden fra kommunen, at der ikke var verserende miljøsager, og at der ikke var registreret et affaldsdepot på grunden.

Det tog familien for gode varer og flyttede ind i huset på Hjortøvej i juni samme år. Først i 2003 i forbindelse med en udbygning opdagede familien, at deres grund var massivt forurenet med tungmetaller.

Familien på fem bor nu i lejlighed et andet sted i Næstved, og foruden et hus på en giftgrund og dobbelt husleje står de nu til at skulle betale sagens omkostninger på 120.000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App