Kommune vil undersøge Granhøjen

Odsherred Kommune vil undersøge bostedet Granhøjen, som ifølge Operation X betaler overpris i husleje til et andet af ejerens selskaber.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune erkender, at tilsynet med Granhøjen har været mangelfuldt, og kommunen vil nu undersøge bostedets høje huslejer.

- Vi har ikke kontrolleret det. Vi har jo godkendt det på baggrund af de oprindelige godkendelser, der var. Det må vi så lære af. Vi har ikke været præcise nok, det må jeg erkende, siger Bjarne Allan Spanggaard, som er seniorkonsulent i Odsherred Kommune, til Operation X.

Indrømmelsen kommer, fordi Operation X i går afslørede, hvordan Granhøjen betaler det dobbelte af markedsprisen i husleje til et selskab, som også ejes af kvinden bag Granhøjen. Ifølge Operation X har Granhøjen gjort det til en regulær pengemaskine at flytte penge ud af systemet ved at betale en husleje, som ligger markant over markedsprisen.

- Det vil jeg også sige umiddelbart er uacceptabelt. Det giver grund til at undersøge det nærmere, siger Bjarne Allan Spanggaard.

Bodil Svare, som er administrationschef på Granhøjen, nægter, at bostedet betaler en for høj husleje.

- Man skal se huslejerne i en sammenhæng. Nogle huslejer er naturligvis betydeligt lavere end dem, der bliver fremhævet i programmet, skriver Bodil Svare i en pressemeddelelse.