Kommune: Vi kunne have undgået svindel

Ringsted Kommune erkender, at sagen om servicechefen, der er blevet bortvist efter ankalger om svindel, kunne være undgået. Allerede i 2005 vidste kommunen, der var rod i afdelingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om svindel i Ringsted Kommune vokser. Nu mener kommunen, der er svindlet for omkring 3,5 millioner kroner.

 - Foreløbing kigger vi fem år tilbage for at finde ud af, hvor slemt det er. Men som situationen er i øjeblikket, dukker der noget nyt op hver dag, siger Søren Lund Hansen, kommunaldirektør, Ringsted Kommune.

Men hvis kommunen selv havde fulgt op på den kritik, der blev rejst af servicechefens afdeling tilbage i 2005, kunne svindlen måske helt være undgået.

Dengang blev kommunen nemlig gjort opmærksom på, at der var rod i regnskaberne og at servicechefen havde nær familie ansat. Servicechefen fik besked på at få orden i regnskaberne og der blev lavet et regelsæt på kommunen om, at en chef skulle godkende det, hvis nær familie skulle ansættes. 

Problemet var blot, at kommunen ikke fulgt op på, om kritikpunkterne blev forbedret.

- Hvis vi havde udvist rettidig omhu, så havde vi nok ikke stået i den her situation i dag, siger Søren Lund Hansen, som overtog jobbet som kommunaldirektør i 2007.

Få dage efter servicechefen blev bortvist den 4. april 2008, sagde den ene af hendes sønner op. Begge sønner havde været ansat af hende.

Kommunen forsøger nu at sikre en del af skatteydernes penge.

- Vi har foretaget det, der juridisk hedder arrest i hendes ejendomme og det er blevet tinglyst, således vi forhåbentlig kan få to millioner hjem af skatteydernes penge, siger Søren Lund Hansen.

Servicechefen kan have brugt en del af de kommunalt ansatte til at på penge til sine egne firmaer. Men det betyder ikke, de ansatte har haft mistanke til hende.

- Det foregår på den måde, at du får at vide, at i morgen skal du ud og udføre et stykke arbejde et sted henne. Og som medarbejder udfører du naturligvis det stykke arbejde. Man skal jo ikke gå og have mistanke til hinanden, siger fællestillidsrepræsentant for Social- og Sundhedspersonalet, Pia Jensen.

 Og hun tilføjer, at medarbejderne har været frustrerede over det kunne ske.

Servicechefen siger i dag, at hun ikke kan genkende billedet af, hvad der skulle være sket, men at hun ikke vil sige mere, før hun har talt med sin advokat.

Andre artikler og indslag om sagen:

Måske mere svindel
 

Kommune frygter mere fusk

Ringsted går til politiet

Kommunal topchef anmeldt for svindel

Kommunal topchef politianmeldt