Kommune kæmper med affald

En stor stigning i mængden af affald i Ringsted giver et dårligere miljø og koster kommunen dyrt. Det er nemlig ikke affald til genbrug, der bliver mere af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skraldemændene og deres biler i Ringsted har haft et travlt og tungt år i 2006.  På Genbrugspladsen er der afleveret 30 procent mere affald i 2006 end året før pga. nybyggeri og ombygninger af for eksempel køkkener og badeværelser. Hos de private husholdninger har skraldemændene hentet knap 10 procent mere affald end i 2005.

Den dramatiske stigning i affald giver både et dårligere miljø og dårlig økonomi for Ringsted Kommune, som derfor vil sætte flere affaldscontainere op til plast og metal, som dem der kendes til glas og flasker.

Ringsted Kommune opgør hvert år den mængde affald, der afleveres på Genbrugspladsen. Helt nøjagtigt blev der hentet 699 kilo affald i gennemsnit hos hver husstand, og der blev afleveret 15.227 tons affald på Genbrugspladsen. Tendensen er i øvrigt den samme på landsplan.

- Vi opfordrer alle til at fortsætte med at sortere affaldet grundigt, og så ellers følge de gode råd, der er i ”Familiens affaldshæfte”, som Ringsted Kommune har udgivet. Forsøg at undgå plasticposer, køb ikke varer, der er pakket ind i flere lag emballage og køb fx frugt og grønt i løs vægt, siger Bo Jensen, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Ringsted Kommune.

Et af problemerne ved den stigende mængde affald er nemlig, at det er affald som plastflasker, konservesdåser, fliser og toiletter, der enten skal forbrændes eller deponeres på en losseplads.

Det giver et dårligere miljø, og det er en stor udgift for Ringsted Kommune, som betaler knap 800 kroner for hvert tons affald, der køres til forbrænding.


Nyhedsoverblik