Kommunal chef kørte 6000 km uden kørekort

Vordingborgs kommunaldirektør Søren Hovmand har kørt tusindvis af kilometer uden at have et kørekort. Onsdag aften blev han fritaget for tjeneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborgs nu tjenestefritagne kommunaldirektør Søren Hovmand har kørt mindst 6000 km i bil i den periode, hvor han ikke var i besiddelse af sit kørekort.

Det viser kørselsgodtgørelser, som Sjællandske har fået aktindsigt i. Afsløringen kommer sideløbende med, at Vordingborg Byråds økonomiudvalg onsdag aften tjenestefritog kommunaldirektøren for sit job, mens man nærmere ser på hans kørsel uden kørekort.

I perioden fra 1. september til 31. december 2006, altså mens han endnu var kommunaldirektør på Møn, kørte Hovmand i alt 5.224 kilometer - viser den kørselsgodtgørelse, han modtog af kommunen, skriver Sjællandske.

I 2007 og 2008 har han fået kørselsgodtgørelse for 666 og 602 km, viser opgørelsen, som Sjællandske har fået aktindsigt i.

- Som jeg tidligere har sagt, har jeg foretaget kørsel i forbindelse med mit job, i forhold til at kunne nå mine arbejdsopgaver, sagde kommunaldirektøren onsdag i en kommentar til Sjællandske. Den faldt inden meddelelsen om hans tjenestefritagelse blev offentliggjort.