Kollegie evakueret i nat

Studerende på Goldschmidt Kollegiet i Holbæk måtte i nat ud af sengen og udenfor, da brandalarmen lød klokken 3.27.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brandfolk måtte natten til i dag torsdag banke beboerne på Goldschmidt Kollegiet på Lundestrædet op. Klokken 3.27 gik brandalarmen i gang.

- Af en eller anden årsag er alarmen gået i gang, så vi måtte sende de studerende udenfor i nat, mens brandfolkene gennemgik bygningen, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Sara Godthaab var en af dem, der i nat fik afbrudt søvnen for at blive gennet ud.

- Jeg hørte den der pibelyd fra alarmen, og så ringede min kusine, der også bor på kollegiet, og vi fulgtes sammen ud. I starten panikkede jeg lidt, fordi vi ikke vidste, hvad der skete, men efterhånden kunne vi godt se, at der ikke var brand, siger hun.

En halv time i kulden

Beboerne fra de 60 boliger fik efter en halv times tid lov til at vende tilbage til deres senge, men en nat med en halv time i kulden sætter sine spor dagen derpå.

- Det var svært at falde i søvn igen bagefter - specielt fordi alarmen blev ved med at pibe i et kvarters tid, efter at vi var kommet ind igen, så jeg synes, jeg er lidt træt i dag. Det er jo en hel nattesøvn, der bliver ødelagt, men jeg må se, om jeg kan få mig en middagslur, lyder det fra Sara Godthaab.

Troede det var fulde folk

Det var dog ikke alle, der opdagede, at der var brandfolk i huset. Flere har meldt tilbage, at de sov fra begivenhederne.

- Jeg hørte godt nok, at der var nogen, der bankede på døren og var lige ved at gå op og råbe, at de skulle stoppe. Jeg tænkte bare, at det var nogle fulde folk, der kom hjem og gik og bankede på dørene. Det sker så tit, siger en kvindelig beboer til TV2 ØST.