Knald på børnene i Sydbyen

Børneinstitutionen Sydbyen i Slagelse har i denne uge fokus på bevægelse og motoriske udfordringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I hele landet afvikles i denne uge bevægelsesugen ”Hej Skal Vi Lege”. Vuggestue-, dagpleje- og børnehavebørn bliver præsenteret for masser af bevægelse og motoriske udfordringer, når Børneulykkesfonden, DGI, og bObles med støtte fra Codan i denne uge.

Og netop Børneinstitutionen Sydbyen i Slagelse er med i bevægelsesugen, hvor i alt 140 vuggestue- og børnehavebørn går.

- Vi har talt med børnene om, hvad der sker med kroppen, når man dyrker motion. Altså at man bliver forpustet og at hjertet banker hårdere, fortæller Mai-Brit Nielsen, afdelingsleder i børnehaven.

Og noget af det, der også gør stort indtryk på børnene er, ifølge Mai-Brit Nielsen, hvad der er sund og usundt ”benzin” for kroppen.

- Vi kan høre når børnene sammenligner deres madpakker, så falder emnet på, hvad der er godt og hvad der er mindre godt, fortæller hun.

Sydbyen har i flere år haft bevægelsesuge i uge 41 – og erfaringerne er, at bevægelse styrker det sociale fællesskab. 

Bevægelsesugen har som mål at skabe mere fokus på leg, bevægelse og motoriske udfordringer for de yngste børn i daginstitutionerne. Flere nyere undersøgelser har nemlig vist, at der er mange gavnlige virkninger af daglig motion lige fra forebyggelses af livsstilssygdomme til bedre indlæringsevne, sociale færdigheder og generel trivsel. 

Mai-Brit Nielsen har oploadet videoen via www.tveast.dk/sendvideo nedenfor af de aktiviteter, man i Sydbyen onsdag formiddag har arbejdet med: