Klistret tøndefund i Svebølle

En række nedgravede tønder er fundet ved den kommende Svebølle Erhvervspark i Kalundborg. Kommunen vil nu analysere af tøndernes indhold og jorden omkring dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Igangværende udgravninger ved den kommende Svebølle Erhvervspark i Kalundborg afslørede mandag stribevis af nedgravede tønder med en tyktflydende sort beglignende substans

Det skriver Kalundborg Fokeblad.

Fundet kommer dog ikke bag på Kalundborg Kommune og Region Sjælland, der allerede i 2001 kortlagde området fordi man mante, at den indeholdt en gammel losseplads.

- I første omgang hegner vi findestedet ind, så hverken mennesker eller dyr kan komme til det. Dernæst vil vi analysere tøndernes indhold og jorden omkring dem, så vi kan få afklaret den mulige forurening og dens omfang, siger miljøsagsbehandler i Kalundborg Kommune, team miljø og jord, Troels Sommer.

Formanden for Svebølle Stations Vandværk, Carl-Georg Frigast, frygter ikke for boringen, der ligger blot 50 meter fra stedet, hvor tønderne dukkede op.

- Vi kontrollerer boringen jævnligt og har ikke fundet noget mistænkeligt. Men jeg er da spændt på, hvad tønderne indeholder, og hvor mange der rent faktisk er, siger Carl-Georg Frigast.