Kastration i den bedste sendetid

TV2 ØSTs nye serie om dyrehospitaler viser meget blodige klip. Er det for voldsomt til tv? Døm selv her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

[video:flv:080926_balls_off.flv]
En hest bliver kastreret. - Video fra en kommende episode af Dig og dyrene.

Seertjek:

/* */

Blodet sprøjter, og en knasende lyd høres, når lægen klipper sædstrengen over, og kastrerer en hest i den bedste sendetid på TV2 ØST.

TV2 ØSTs nye programserie om dyrehospitaler i regionen er ikke for folk med sarte nerver. Kameraerne går tæt på, når dyrlægerne opererer på dyrene, og det kan nok virke voldsomt for mange.

Et fascinerende indblik 
Mads Gudiksen, der står bag programmet, er godt klar over, at nogle af scenerne i hans program kan virke stærke, men det er helt bevidst.

-   Det er en balancegang. Som udgangspunkt vil jeg jo gerne vise tingene som de er. Tingene sker under kontrollerede forhold og dyrlægerne guider os igennem begivenhederne, så vi forstår, hvad det er vi ser og ikke bare væmmes ved synet af blod, siger Mads Gudiksen og fortsætter:

- Optagelserne giver et fascinerende indblik - ikke bare i dyrlægernes arbejde - men også i dyrenes anatomi. Det er simpelthen bare drøn spændende at se dyrene indeni, og at se hvordan dyrlægerne med simple redskaber og stor viden kan udføre de mest utrolige ting, siger Mads Gudiksen.

Voldsommere på tv?
Der er ikke planer om at censurere optagelserne, men Mads vil meget gerne høre, hvad seerne mener om de grafiske scener.

- Vi kan ikke klippe blodet væk, for blod og indvolde er det det handler om. Men vi skal måske holde os lidt på afstand, når de mest voldsomme scener udspiller sig? Jeg syntes selv, at sterilisationen af hunden Emma virkede temmelig voldsom på tv, også mere voldsom end da jeg stod og så det selv. Men hvad synes du?

[video:flv:dyrhospotl.flv]
Æggestokkene og en del af underlivet bliver fjernet på en hund. - Video fra tidligere episode af Dig og dyrene.

Dyrehospitalet bliver vist hver mandag aften kl 19.45  og hver tirsdag formiddag kl 11.00.