Kassemedarbejder i kørestol

Alle skal have en chance for at komme på arbejdsmarkedet. Sådan er filosofien hos en købmand i Næstved, der derfor har ansat medarbejdere med handicap.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Rema 1000 på Trompetvej i Næstved sidder et par kassemedarbejdere, der ved første øjekast ser helt almindelige ud. Men faktisk er de kørestolsbrugere på førtidspension.

- Det giver mig indhold i hverdagen. Før sad jeg bare derhjemme hele dagen. Det var frustrerende og kedeligt. Nu kan jeg komme herned og møde en masse mennesker. Det er det bedste, der er sket for mig, at jeg har fået et arbejde, fortæller Mette Nielsen, der er født med rygmarvsbrok og derfor har store problemer med at komme omkring.

25 timer om ugen sidder Mette Nielsen ved kassen i butikken. Der er få ting, hun ikke selv ka klare, som at nå varerne på øverste hylde, men så får hun hjælp af sine kolleger.

- Man får nogle meget motiverede medarbejdere, der aldrig før har været på arbejdsmarkedet, men altid har ønsket det. Der er mange butikker i Danmark, så hvis alle ansatte én af de her personer, kunne en masse mennesker få en mere indholdsrig hverdag, mener René Ipsen, købmanden, der har ansat Mette Nielsen.   

Medarbejderne på skånejob tjener cirka 40 kroner i timen, men de får samtidig deres førtidspension. Arbejdsgiveren får et tilskud for at have dem ansat, og virksomheder som McDonalds og Silvan er også med i det statsstøttede, landsdækkende projekt.